Hozzávalók:
1-2 fej hagyma, só, 50 dkg filézett hal (pl. lazac, csuka, sügér), 4-5 burgonya, finomra vágott petrezselyemzöld, snidling és kapor; a tálaláshoz: olvasztott vaj, felaprított nyers hagyma, barna kenyér
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd a hallal együtt másfél liter vízben feltesszük főni. A meghámozott krumplikat kis darabokra vágjuk, ugyanígy a közben majdnem teljesen megpuhult halat is. A léből kivesszük a hagymát, beletesszük a burgonyát és tíz percig főzzük. Hozzáadjuk a halat és a zöldeket, majd olvasztott vajjal, felaprított nyers hagymával, barna kenyérrel tálaljuk.
http://www.kiskegyed.hu/kiskegyedkonyhaja/vilagkonyha/kimondhatatlan-de-finom-finn-fogasok-45349.html
|