Hozzávalók 20-25 darabhoz:
20 dkg vaj vagy sütőmargarin, 2 dl cukor, 2 tojás, 2 dl liszt, 1 kiskanál sütőpor, 1 kiskanál őrölt cardamom, 2 dl édes kétszersült vagy kekszmorzsa, 2 dl őrölt mandula, 1 dl tejszín, málna lekvár; a kenéshez: 2 dl víz, 1 dl cukor, 2-3 janék rizspálnika vagy rum; a tetejére: málna vagy narancslekvár; a bevonathoz: 1 dl bevonócukor, 2 kanál víz vagy citromlé
Elkészítés:
A sütőt 200° C-ra előmelegítjük. A mandulát ledaráljuk és összekeverjük a morzsával. A vajat kikeverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Belekeverjük a cardamomot, a morzsát és a mandulát, végül a tejszínt. A muffinformákat kizsírozzuk, és megtöltjük a masszával (hagyjunk
helyet a formában, hiszen a muffin meg fog nőni). Az ujjunkkal egy kis mélyedést készítünk minden muffin tetejére, és megtöltjük lekvárral. Tizenöt percig sütjük.
A vizet felforraljuk és megolvasztjuk benne a cukrot, rummal vagy rizspálinkával ízesítjük és megkenjük vele a muffinokat. Amikor még melegek, tegyünk még egy fél kanál lekvárt a közepükbe, majd hagyjuk kihűlni őket. Végül, keverjük össze a bevonócukrot és a vizet vagy citromlevet egy kis tálban, és öntsük le vele a muffinokat.
http://www.kiskegyed.hu/kiskegyedkonyhaja/vilagkonyha/kimondhatatlan-de-finom-finn-fogasok-45349.html
|