Hozzávalók:
1 nagy fej fehérkáposzta, só, a töltelékhez: 40 dkg sovány sertés vagy marhahús, 1 fej hagyma, 1 dl a káposzta főzőlevéből, 2 dl felaprított káposzta, 2 dl főtt rizs, egy csipet só, fehérbors, marjoranna, a szószhoz: 3 dl főzőlé, 2 kanál liszt, kevés tejföl
Elkészítés:
A káposzta vastag szárát levágjuk, majd annyi sós vízben, ami ellepi, puhára főzzük. (A külső leveleket folyamatosan lehet leszedni róla, ahogyan megpuhulnak.) A kisebb belső leveleket felaprítjuk a töltelékhez. A finomra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd összekeverjük a hússal, a rizzsel, a felaprított káposztával és a fűszerekkel. Megtöltjük vele a leveleket, majd egy edényben szorosan egymás mellé fektetjük őket. Egy kis zsiradékkal és káposztalével meglocsoljuk. Egy órán át főzzük, fél óra után megforgatjuk őket és meglocsoljuk a káposztalével. Amikor elkészült a főzőlevet leszűrjük, hozzákeverjük a főzőlével elkevert lisztet, majd egy kevés tejfölt. Tálaláskor főtt krumplit adunk hozzá.
http://www.kiskegyed.hu/kiskegyedkonyhaja/vilagkonyha/kimondhatatlan-de-finom-finn-fogasok-45349.html
|