Hozzvalk:
1 nagy fej fehrkposzta, s, a tltelkhez: 40 dkg sovny serts vagy marhahs, 1 fej hagyma, 1 dl a kposzta fzlevbl, 2 dl felaprtott kposzta, 2 dl ftt rizs, egy csipet s, fehrbors, marjoranna, a szszhoz: 3 dl fzl, 2 kanl liszt, kevs tejfl
Elkszts:
A kposzta vastag szrt levgjuk, majd annyi ss vzben, ami ellepi, puhra fzzk. (A kls leveleket folyamatosan lehet leszedni rla, ahogyan megpuhulnak.) A kisebb bels leveleket felaprtjuk a tltelkhez. A finomra vgott hagymt kevs olajon megpirtjuk, majd sszekeverjk a hssal, a rizzsel, a felaprtott kposztval s a fszerekkel. Megtltjk vele a leveleket, majd egy ednyben szorosan egyms mell fektetjk ket. Egy kis zsiradkkal s kposztalvel meglocsoljuk. Egy rn t fzzk, fl ra utn megforgatjuk ket s meglocsoljuk a kposztalvel. Amikor elkszlt a fzlevet leszrjk, hozzkeverjk a fzlvel elkevert lisztet, majd egy kevs tejflt. Tlalskor ftt krumplit adunk hozz.
http://www.kiskegyed.hu/kiskegyedkonyhaja/vilagkonyha/kimondhatatlan-de-finom-finn-fogasok-45349.html
|