1 kg-os csuka, s, bors, 3-4 ek. vaj, a felaprtott kisebb vrshagyma, 1 doboz mirelit spent, 20 d 252i81c kg rizs, 1 tojs, 0,5 dl citroml, 3-4 dkg zsemlemorzsa.
A halat kvl-bell megszzuk. 2 ek. vajban (lehet olajban is) mindkt oldalt barnra stjk, kiszedjk, majd ebben a zsiradkban megproljuk a hagymt.
Megfõzzk a spentot, lecsepegtetjk.
Elksztjk a rizst, leszûrjk.
sszekeverjk a rizst, hagymt, spentot, tojst, st, megtltjk a halat, rntjk a citromlevet, megforgatjuk zsemlemorzsban, olvasztott vajjal megcsepegtetjk. Vajjal kikent tepsibe tesszk, 0,5 dl vizet ntnk al.
http://www.fajltube.com/receptek/finn-konyha/Toltott-csuka-Uunissa-paistett45289.php

http://www.mtv3.fi/reseptit/index.shtml/uunissa-paistettua-haukea-pinjansiementen-kera?1123285
|