1 kg-os csuka, só, bors, 3-4 ek. vaj, a felaprított kisebb vöröshagyma, 1 doboz mirelit spenót, 20 d 252i81c kg rizs, 1 tojás, 0,5 dl citromlé, 3-4 dkg zsemlemorzsa.
A halat kívül-belül megsózzuk. 2 ek. vajban (lehet olajban is) mindkét oldalát barnára sütjük, kiszedjük, majd ebben a zsiradékban megpároljuk a hagymát.
Megfõzzük a spenótot, lecsepegtetjük.
Elkészítjük a rizst, leszûrjük.
Összekeverjük a rizst, hagymát, spenótot, tojást, sót, megtöltjük a halat, ráöntjük a citromlevet, megforgatjuk zsemlemorzsában, olvasztott vajjal megcsepegtetjük. Vajjal kikent tepsibe tesszük, 0,5 dl vizet öntünk alá.
http://www.fajltube.com/receptek/finn-konyha/Toltott-csuka-Uunissa-paistett45289.php
http://www.mtv3.fi/reseptit/index.shtml/uunissa-paistettua-haukea-pinjansiementen-kera?1123285
|