30 dkg marhahús, 50 dkg birka lapocka, dagadó vagy szegy, 30 dkg sertéshús, (lehet még kevés vese, máj) só ízlés szerint.
A húsokat besózzu 343i81d k, nehezék alatt egy éjszakán át, hagyjuk állni.
A fölös sót eltávolítjuk, a húst kis kockákra vágjuk. Agyagedénybe tesszük úgy, hogy a zsírosabb darabok a tetején legyenek. Forrásban lévõ vízzel leöntjük. Meleg, de nem forró sütõben, fedetlenül legalább 3 órán át, érleljük. Nem szabad forrnia.
Lehet hagymával, szegfûborssal ízesíteni, de az eredeti karél étel zamatát az összeérlelõdött húsokból kapta.
http://www.fajltube.com/receptek/finn-konyha/Karel-pecsenye-Karjalanpaisti64384.php
http://gingerjamms.blogspot.com/2011/12/itsenaisyyspaivan-menu.html
|