Hozzávalók:
-
7,5 cl melasz
-
8 dkg cukor
-
12,5 dkg vaj vagy Rama margarin
-
1 kiskanál őrölt fahéj
-
1 kiskanál őrölt gyömbér
-
1 kiskanál szegfűszeg
-
1 kiskanál reszelt narancshéj
-
1 tojás
-
1 kiskanál só
-
1 kiskanál szódabikarbóna
-
kb. 20-22 dkg liszt
Elkészítés:
A melaszt, cukrot, zsiradékot és a fűszereket felfőzzük, majd kihűtjük. A keverékhez hozzáadjuk a tojást, a szódabikarbóna-só-liszt keverékét, és a tésztát egy napra hideg helyen pihentetjük. Másnap vékonyra kinyújtjuk, és különböző formákat vágunk ki belőle. Meleg sütőben kb. 10-15 percig sütjük.
Megjegyzés:
Kb. 60 keksz lesz ebből a mennyiségből.
http://www.mindmegette.hu/piparkakku-karacsonyi-finn-keksz.recept
http://www.flickr.com/photos/karaimame/6545704321/sizes/m/in/photostream/
|